Constituția obligă statul la o politică națională care să asigure protecția persoanelor cu dizabilități în mod real, printr-o serie de prevederi cuprinse în LEGEA SPECIALĂ 448/2006 (actualizată).

NICI UN DEMERS NU ESTE ANEVOIOS. DOAR BIROCRAȚIA NE STĂ ÎN CALE. 

„NU SE POATE” este sloganul prin care majoritatea instituțiilor statului încalcă sau ignoră una, mai multe sau toate prevederile din legea specială… 

Din acest punct încep pledoariile Asociației IHTIS, mass-media fiindu-ne alături în fiecare poveste.

CAZ REZOLVAT 2021 

Larisa, paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș.

Detalii AICI…

 

CAZ REZOLVAT 2020

Povestea acestor copii a fost făcută de învățătoarea lor, Gabriela Munteanu, într-o postare pe facebook. Viața copiilor s-a schimbat de când Mihaela Mihaescu (Președinte Asociația IHTIS)  a luat decizia să-i ajute. S-a alăturat și polițista de frontieră Simona Elena, care povestește ce a realizat pentru acești copii.

Detalii AICI…

CAZ REZOLVAT 2013

Cu asumarea responsabilitatii de a “supara” prin insistenta, demersul Asociatiei IHTIS in privinta Dlui Dumitru Groza a avut astazi castig de cauza.

Detalii AICI…

CAZ REZOLVAT 2012

“Invatati-ma unde sa ma adresez pentru Drepturile copilului meu”, era apelul unui parinte dorohoian aflat in fata unei probleme aparent de nerezolvat…

Detalii AICI…

CAZ REZOLVAT 2012

 Bogdan Ionut Apetrea are 32 de ani. Nu a fost niciodata la scoala, dar stie sa scrie si sa citeasca, este inconjurat de prieteni, are simtul umorului si, mai presus de toate, este un om care nu se lasa doborat nici macar atunci cand genunchii aproape ca ating pamantul!

Detalii AICI…

CAZ REZOLVAT 2011

„Se împlineşte o lună de când comunitatea a aflat că exist. După o mare dezamăgire (6 ani total izolat în propria locuinţă) a răsărit şi soarele pe strada mea”.

Detalii AICI…

Povestea următoare începe tot de la UN CAZ REAL… Cazul meu…

Jurnalistul Mihai Cioată discută în cadrul emisiunii „Punctul pe Orion” cu inginerul George Șaptefrați despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități.

6

CUM A INTERPRETAT ȘI APLICAT ADMINISTRAȚIA S.C. INTUS din Vatra Dornei ACEST ACT NORMATIV?

Imaginea rampei amplasate peste treptele care fac legătura între etajul I și primul grup de cabinete din baza de tratament, ilustrează lipsa colaborării cu un arhitect, unghiul de înclinare maxim admis de 15 grade, ajungând – în amenajarea făcută – la 45˚. S-a bifat o lucrare impracticabilă, făcută peste scările vechi. Oare, pentru scara următoare, în formă de spirală, ce soluție va găsi?

Nimănui nu-i este și nu-i va fi de folos investiția în construcții și amenajări improvizate, extrem de abrupte, periculoase, inutile…

Accesibilizarea – ca prevedere legislativă – are menirea de a asigura AUTONOMIA BENEFICIARILOR. Ori, ignorând metodologia / normele standard de accesibilizare corespunzătoare a spațiilor publice, nu înseamnă decât o încălcare conștientă a drepturilor persoanelor cu mobilitate redusă.  

DEMERSUL IHTIS CONTINUĂ – Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Suceava fiind rugată ca la următoarea vizită să așeze pe masa doamnei administrator Indicativul NP 051-2012, analizând situația în funcție de acesta.

HANDICAPUL RĂMÂNE 

O PROBLEMĂ SOCIALĂ MAJORĂ,

GENERATĂ DE IGNORANȚA

CELOR DIN JUR.