Omul este măsura tuturor lucrurilor. Dacă problemele sociale sunt înțelese atunci, oamenilor li se respectă toate drepturile.

Mai multe persoane m-au abordat, spunându-mi: “În lucrarea mea de licență, AM COPIAT citate, din publicații scrise de tine”.

M-a bucurat vestea că, de acasă, dintr-un fotoliu rulant, pot investi idei într-un necunoscut. Însă, mai toți acești „profesioniști” – buni notari, profesori, medici… – în dialogul direct cu persoanele cu deficiențe – pălesc și bâjbâie, semn că practica textului copiat le lipsește…

Pentru înțelegerea informațiilor citite, este necesar un al doilea pas, acesta fiind: DIALOGUL – față în față – pentru dezvoltarea abilităţilor de relaţionare între persoanele CU și FĂRĂ dizabilităţi, pentru încurajarea atitudinilor deschise, non-discriminatorii, valorificând diferenţele şi particularităţile oamenilor.

BIBLIOTECA VIE rămâne o acțiune frumoasă, o invitație IHTIS adresată oricui este dispus să experimenteze – timp de câteva minute, o oră sau o zi – un dialog nou și interesant, pentru a reuși să vadă lumea, măcar puțin, cu alți ochi.

Ce face din BIBLIOTECA VIE o experiență minunată este faptul că, pe raft, CARTEA este un OM, care intră în dialog personal cu CITITORUL, oferindu-I o experiență unică de învățare.

VĂ INVIT ȘI VĂ AȘTEPT SĂ ÎNTREBAȚI ȘI SĂ POVESTIM!