Acestea sunt mesajele elevilor… 

Cerințele lor, primite de la începutul anului școlar, au pus bazele acestui proiect…

Așadar, 6 luni petrecute împreună…

În general, elevii se plâng de dificultatea temelor, de faptul că sunt prea multe şi obositoare, de lipsa timpului necesar. De cele mai multe ori, copiilor le este greu să rezolve temele pentru acasă, pentru că, fie nu le este clară cerința problemei, fie nu au urmărit, nu au înțeles sau nu au reținut explicațiile date la școală și nu știu cum să le aplice acasă.

Copiii vor, cer si pot in ritmul lor, IN MOD DIFERIT:

1. Unii sunt inca la stadiul in care au nevoie de cineva care sa le dicteze integral rezolvarea temei. Prin simpla copiere a temei rezolvate, scolarii pasesc timid spre etapa intelegerii notiunilor de baza.

2. Altii isi scriu singuri tema, solicitand corectare, explicatii, incurajari.

3. Si cele mai minunate mesaje recente, vin din partea copiilor care au stat „pe margine” un timp, au prins aripioare si CER sa intre in aceasta poveste.

CÂT DE MULT ÎNSEAMNĂ PENTRU COPII

AJUTORUL PRIMIT?

Inițial, am gândit această activitate de voluntariat pentru elevii cu probleme sociale.

Însă, pe parcurs, am constatat faptul că şi în cazul elevilor talentaţi (şi chiar în situaţie de elitism) sau în cel al elevilor care au succese relativ constante şi considerabile la şcoală, la diferite discipline sau chiar la toate, există posibilitatea apariţiei unor momente de sincopă, de căderi, de oscilaţii, de slabă organizarea a activităţii de învăţare, cu efecte negative asupra calităţii acesteia.

Pentru a ajuta eficient ambele categorii de elevi, i-am responsabilizat în mod diferit…

ELEVII CU PROBLEME SOCIALE 

AU RESPONSABILITATEA SĂ OBȚINĂ CÂT MAI MULTE CALIFICATIVE DE SAU PESTE NOTA 7, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce ceilalți investesc în evoluția lor.

ELEVII FĂRĂ PROBLEME SOCIALE

AU RESPONSABILITATEA SĂ-I SPRIJINE LUNAR, CU MICI DONAȚII, PE COLEGII LOR care depun un efort mare, pe termen lung.

Contact prin: 

EXERCIȚII EXPLICATE

Contact prin:

EXERCITII EXPLICATE

„Învață, că altă avere și altă protecție nu ai”.
Ileana Vulpescu