După aproape un an…. povestea COPIII DIN PICHET, plină de situații neprevăzute, continuă vara aceasta prin… 

ȘCOALA DE VARĂ ONLINE pentru 7 elevi, care au acceptat să alcătuiască – prin prezența la discuții zilnice –  CLASA ÎNVINGĂTORILOR.

 

Patru elevi ai Liceului pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău, alături de o studentă a Facultății de istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au răspuns apelului lansat de Asociația IHTIS. Din luna aprilie, acești viitori dascăli se întâlnesc cu copiii după un orar fix, discuțiile fiind pe subiecte de:     lb romana, matematica și istorie.

Obiectivele sunt diferite:

Copiii din clasele primare au ca prioritate: scrisul – ortogramele, cititul cursiv, compunerea și cele patru operații aritmetice;

Elevii de gimnaziu au ca prioritate rezolvarea temelor de vacanță, regăsite în caietele primite de la școală.

 

 

 

 

 

IMPRESII ELEVI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eu văd CLASA ÎNVINGĂTORILOR ca pe un dar care mă ajută să învăț mai bine diferite lucruri, prin jocuri și exerciții. Cel mai mult îmi place când trebuie să fac compuneri.

Când a început Proiectul „Școala de vară – clasa învingătorilor” nu credeam că o să ajung așa departe… Clasa învingătorilor m-a făcut să fiu eu mândră de mine și, cel mai important, sa fie și doamna Mihaela mândră de mine. Am avut mari probleme la scris… le am și acum, dar foarte mici, fiindcă o persoana draga mie m-a ajutat sa trec și peste asta. Când am cunoscut-o pe Dna Mihaela nu am crezut că o să-mi fie ca o soră… Am luptat o iarnă întreagă să-mi așez gândurile într-o carte și când m-am văzut cu ea în mână, am vrut sa renunț la școala de vară și l-am luat pe „nu vreau” în brațe. Greu mi-a venit mintea la cap până mi-am zis: locul meu nu e aici, locul meu e mai sus decât sunt. Am învățat lucruri noi, am învins frica de a mă vedea pe camera cu voluntarii… Daria mă ia mai rapid și înțeleg mai BN … că așa sunt eu. mă grăbesc mereu. 😅 în schimb Raul e opusul 😅 el ma ia încet și înțeleg și la el. Le sta foarte bine sa fiie profesori.

Visul meu merge înainte… Încă visez să am un pistol în mână, să fiu o polițistă adevărată și să prind hoții. Mulțumesc celor care m-au sprijinit.

 LAURA FLORENTINA RĂUȚĂ – 13 ani / clasa a VI-a

Prin notele acordate de voluntari, după fiecare oră, va fi stabilit un punctaj final, atât copiii, cât și voluntarii urmând a fi răsplătiți cu diplome și premii achiziționate sau donate de partenerii IHTIS.

Strădania IHTIS este să îi ajute pe copii să constienizeze că NU pot trăi toată viața în 

lumea ajutoarelor.

Ci, pot dobândi prin munca lor tot ce isi doresc, mult mai pretios si demn… prin seriozitate și învățătură.

 

 

IMPRESII VOLUNTARI

 
 
 
 

 

Am intrat în acest proiect dintr-o ambiție și nu mă așteptam să ajung să simt acest proiect ca fiind proiectul meu de suflet.

Am întâlnit copii buni, ascultători, harnici – când vor. Am învățat că nu există „nu pot”, ci doar „nu știu” sau „nu vreau”. Am învățat cum să învăț eu și cum să îi învăț pe alții. Am trecut prin momente foarte frumoase alături de ei, dar nici furtunile nu ne-au ocolit. Însă ÎMPREUNĂ le-am ținut piept tuturor. 

A fost și este o experiență de învățare și, mai presus de toate, o invitație la auto-descoperire, la iubirea aproapelui și un pas în față pe calea mântuirii.                

               Voluntar: d-ra Daria Paula Simina 

Liceul pedagogic „Gheorghe Șincai” – Zalău

Activitatea de voluntariat in cadrul proiectului este una frumoasă, dar și dificilă. Această activitate de voluntariat îndeplinește funcţia generală de promovare a integrării şi a coeziunii sociale la scară teritorială, chiar naționala. Proiectul a conferit atât pentru obiectul cât și pentru subiectul voluntariatului o situație de învățător inedită. 

Obiectul educației, copiii, au avut parte de o diversitate de stiluri pedagogice. Aceștia au primit informația prin mijloace și metode moderne și inedite. In activitate, jocul s-a îmbinat cu învățarea și predarea. 

Voluntarii au avut și ei parte de o diversitate a temperamentelor, stilurilor de învățare și nivelelor de cunoștințe. Situațiile speciale de predare, chiar și in online, au contribuit la desăvârșirea noastră in domeniul educational.

d-l Raul Petru Călugăru

Liceul pedagogic „Gheorghe Șincai” – Zalău

La începutul acestui drum nu credeam că ambiția unor copii poate ajunge atat de departe. Am descoperit la ei inocență, bunătate, simplitate…. dar cea mai frumoasă calitate descoperită a fost curajul. Nu a fost un drum ușor, chiar deloc.. dar voința și ambiția ne-au ridicat după fiecare cădere! Acești mici învingători au demonstrat că din puțin se pot obține rezultate inimaginabile. Ne-am atașat unii de alții, am creat amintiri împreună și am ajuns sa visam la ‘mai bine’ cu toții.

d-ra Anda Adriana Baciu

Liceul pedagogic „Gheorghe Șincai” – Zalău

La jumătatea activităților propuse, clasamentul vredniciei copiilor este următorul:

La solicitarea mamei lor, frații Larisa și Sorin s-au retras din proiect, după ce, timp de două săptămâni au adunat absențe nemotivate. La fel și Denisa.

Prin notele acordate după fiecare oră, se va stabili un punctaj final, atât copiii cât și voluntarii urmând a fi răsplătiți cu diplome și premii achiziționate sau donate de partenerii IHTIS, la sfârșitul vacanței.

MULȚUMIRI DONATORILOR a căror listă o vom completa treptat.

APC EUROPE DIRECT BOTOȘANI
ASOCIAȚIA BUZZMEDIA
 ASOCIAȚIA „COPII DĂRUIȚI”
PAULA GHEORGHE
GEORGIANA GABRIAN
DONATORI ANONIMI

ÎMBRĂȚIȘĂRI TUTUROR! ❤

FESTIVITATE DE PREMIERE

Cu multă recunoștință pentru implicare și dăruire, au fost premiați toți voluntarii…

Visele învingătorilor s-au împlinit.

Dar SĂ NU CREDEȚI CĂ NE VOM OPRI AICI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *