Într-un fost pichet militar, la 1 km de granița României cu Ucraina, trăiesc 30 de copilași. Câte 3, 4 sau 5 copilași într-o cameră în care nu încap decât paturi și o măsuță, copiii au învățat să trăiască, să se bucure de fiecare clipă.

Paturile din fiecare cameră sunt pe rând birouri la care copii scriu și învață, mese  pe care se servește micul dejun, prânzul și cina, loc de joacă și de somn.

Geamurile și ușile pichetului au zeci de ani… Schimbarea lor este un plus pentru sănătatea acestor copii. O sală educativă dotată cu scaune, măsuțe și dulăpioare ar fi o oază de normalitate.

Povestea copiilor din pichet îi impresionează pe toți. Deîndată ce a fost mediatizată, donațiile în rechizite, hăinuțe și – mai ales – materiale de construcții au început să fie semnificative.

Milităm pentru educație!

Milităm pentru acești copii care au nevoie de mobilier, rechizite și de o sală dotată în care să învețe supravegheați de voluntari, învățători și profesori.

Milităm pentru a încuraja dorința și voința voluntarilor – sosiți la fața locului – care este și mai mare: toaleta din curte, baia din incinta clădirii, căsuța folosită pe post de grajd… – toate trebuie să devină viitoare proiecte pentru o viețuire decentă a acestor copii harnici, buni și frumoși.

Milităm pentru a transforma 30 de actuale „cazuri sociale-copii” în 30 de tineri absolvenți, cu un loc de muncă stabil și locuințe

Impact: Anunțați fiind de implementarea acestui proiect, copiii din pichet au devenit veseli și încrezători. S-au organizat împreună cu mamele lor în organizarea unui program de ordine și curățenie zilnică. Sunt motivați să învețe. Părinții au răspuns pozitiv și s-au declarat sprijin pentru realizarea sarcinilor ce le revin.

Intenționăm ca, în limita resurselor existente, să „premiem” anual copiii care depun eforturi vizibile pentru depășirea statutului social actual.    

Rezultate: În sala educativă de 25 m2, copiii supravegheați și îndrumați de voluntari-cadre didactice, vor învăța la măsuțe, vor avea dulăpioare în care să își țină rechizitele, vor avea un calculator și un videoproiector. Toate acestea cu ajutorul donatorilor și voluntarilor IHTIS.

Pe pagina de socializare specifică proiectului, denumită COPIII DIN PICHET – grupul membrilor susținători și-au asumat sarcini precise, precum: voluntar-donator sau atragere donații; voluntar activități educative; voluntar-construcții; voluntar-promovare… sloganul ales fiind: 

TE PROVOC – SĂ PROVOCI, îndemn menit să genereze un lung și puternic lanț al solidarității.

 

Educatia este cea mai puternica arma care poate schimba lumea.

AJUTAȚI-NE SĂ REUȘIM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *