DACA AS PUTEA SA MA INTORC IN TIMP, SINGURUL lucru pentru care as face-o, ar fi scoala… SCOALA MEA, NU scoala de astazi… 
Ci, scoala aceea cu toata randuiala ei FRUMOASA: cu uniforme, cu manuale adecvate copiilor, parintilor si profesorilor, cu „tovarasa invatatoare” venita la Bucuresti – din Zvorâștea/SV, care din prima zi de scoala a trecut peste deciziile tuturor celor care au acceptat cu greu sa fiu scolarizata „la domiciliu” spunand: „ADUCETI-O LA SCOALA!”.
Eu ramasesem acasa, asteptandu-l pe tata plecat la scoala dis-de-dimineata, cu mapa lui de serviciu – ca sa ia manualele si programul de vizita al „tovarasei”.
S-a intors cu mapa goala, dar… parea bucuros. Pe un taburet din camera, abia cumparata, era uniforma MEA – niciodata probata… Tata a luat-o in mana, m-a privit si a spus: La pauza mare, trebuie sa fii in clasa… Doamna vrea sa nu treaca aceasta zi fara ca tu sa intelegi ce inseamna PRIMA ZI DE SCOALA…
Mi-am imbracat uniforma anevoios, nu aveam antrenament la asa ceva… In fata blocului, o vecina mi-a asezat bentita pe cap… noua nu ne-a iesit.
Am ajuns in clasa cand toti copiii si „tovarasa invatatoare” se jucau in curte…
Tata m-a asezat in banca si a iesit pe hol. Am auzit clopotelul – stiam ca exista… 
43 de copii au navalit pe usa si se asezau dupa cum reuseau sa-si aminteasca unde le este locul…
Pe o parte dintre ei ii stiam din parc… insa pe colega mea de banca nu o mai vazusem…. Nu stiu ce isi aminteste ea de atunci… sigur va comenta aici ceva…
Sa povestesc mai departe mi-e greu… Au urmat 8 ani de exceptie, in care colegii mei dragi m-au aparat ori de cate ori cineva gandea ALTFEL decat NOI TOTI.
In scoala MEA – am fost deschizatorul drumului a ceea ce astazi numim INCLUZIUNE – fara a exista in dotarea scolii / clasei decat… BUNA RANDUIALA.
Pe mine, SCOALA m-a invatat „sa zbor fara aripi”, sa ma avant cu mintea spre orice tel care pentru ceilalti pare de neatins… 
Acum scoala – in mare parte – educa ALTFEL… realitate demonstrata de Noni si Alexandra ieri, la Ipotesti… si de alti 31.000 de familii care nu sunt lasate sa le arate copiilor lor cum arata SCOALA AZI.

PENTRU CA NU VREAU SA MOARA SCOALA MEA – VA ROG – dedicati 5 MINUTE pe saptamana unui gand, care sa il asezam pe platforma IHTIS – E-LEARNING NECONDITIONAT: un test, o intrebare, o curiozitate, o traznaie sau propuneti o actiune – ORICE – ca din aproape in aproape, o singura poveste pe an, din cele 31.000 existente, sa o facem sa semene cu POVESTEA MEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *